Tort cioco-banana

de Constelatialeu in Torturi, 4 Feb 2013 | 4045 vizualizari

 

Eu cand n-am ce face,nu ma scarpin,fac un tort...Asta e un tort micut care dispare repede...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar farin
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 2 banane coapte bine
  • ornat
  • o banana nu prea coapta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cioco-banana:

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit

Siropul:

Fierbem apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.

Crema:

Frecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Topim ciocolata cu smantana de frisca, pe baie de abur. Lasam sa se raceasca un pic si apoi turnam cate putin peste unt, amestecand bine. O lasam la rece cca 20 minute si apoi adaugam bananele bine pasate.Omogenizam bine amestecul.

Asamblare:

Taiem blatul in 3 siropam fiecare parte,umplem cu crema si la final ornam in functie de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco-banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Sah" aromat