Tort ciocolatos

de ionela2682 in Torturi, 29 Mai 2011 | 3879 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat(diametrul 26 cm )avem nevoie de :
  • 8 oua
  • 9 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3-4 lg ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Sirop:
  • 5 lg zahar se topesc ,se adauga 1 1/2 apa rece=>se lasa sa se raceasca
Decor:
  • frisca lichida batuta spuma in care adaugam 2-3 lg cacao si putin lapte rece.
Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

-albusurile batute spuma cu putina sare,adauga zaharul si mixam  pana obtinem  bezea

-galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei si cacao

-se combina cele doua compozitiii,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia

-se toarna in tava de tort cu dimensiunea de 26 cm

-se coace pana trece testul scobitorii

-frisca se bate spuma tare
 
-ciocolata se topeste si se adauga in frisca

-se adauga 1 pachet de unt la temperatura camerei si esenta de rom

-se omogenizeaza compozitia
-se asambleaza tortul :

-prima foaie insiropata=>1/2 din crema cu ciocolata=> foaia a 2-a insiropata =>restul de crema =>foaia a 3-a insiropata =>imbracam in frisca +cacao.

-ornam tortul dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Padurea Neagra,,