Tort cu aroma de trandafir

de Bunica in Torturi, 9 Feb 2014 | 35065 vizualizari

 

Este un tort delicios!Cand am auzit pentru prima data de el am spus din start :trebuie sa-l incerc!Este o reteta foarte veche pastrata si data mostenire fetelor din familie, de o doamna din Focsani.Dar, uite ca a ajuns si la mine,care nu fac parte din familia respectiva.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100g. smantana grasa
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • o lingura de zahar cu petale de trandafir
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de trandafir:

Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi.

Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!!

Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,adugam apoi zaharul lingura cu lingura si mixam pana devine o bezea ferma(daca intorci vasul cu susul in jos nu curge).

Scoatem telurile si adaugam cele 3 linguri dulceata de treandafir putin cate putin amestecand usor cu o paleta de jos in sus .

Compozitia obtinuta se toarna in cratita tapetata cu zaharul ars.

Cratita se pune in alta cratita mai mare cu apa fierbinte in ea.

Dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute.Se face testul cu scobitoarea.

Cand este copt inchidem focul d,deschidem usa cuptorului si-l lasam sa se raceasca in cuptor.

Cand este bine racit se scoate cratita cu blatul si se rastoarna pe platou,punand platoul deasupra si intorcand cu o miscare energica.

Daca are  mult sirop de zahar ars ,acesta se absoarbe cu un servetel.

Frisca se bate cu mixerul.In ea am pus o lingura de zahar cu petale de trandadir luat din Germania.

Se orneaza cu frisca dupa bunul plac .

TIPS-URI

1

pentru aceasta cantitate am folosit o cratita cu diametrul de 22 cm.

2

Dupa ce am vazut ca se rumeneste frumos ,am dat focul la 150 grade.

3

Inainte de a-l rasturna putem pune deasupra piscoturi,care prin rasturnare vin dedesubt.

4

Am pus putin sirop pe platou,ca sa va arat ca NU asa trebuie sa fie,ci ca pe farfurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Ligia Bxl 1

07.06.2014, 10:42

immm ce aromeee buni dar ce facem cu smantana grasa?

reisnaor_2006 1

08.01.2015, 01:30

Ce bun este

Lia_ 1

10.02.2015, 16:31

TORT VEDETA. BRAVO

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir