Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

de laylalala in Torturi, 29 Apr 2010 | 22048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blatul de cacao
  • 175 gr zahar pudra
  • 175 gr unt, moale, plus pentru tava
  • 4 oua, separate
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr alune de padure, macinate
  • 100 ml vin dulce sau rom
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita 
  • 200 gr ciocolata alba, topita si racita
  • 250 ml frisca lichida, batuta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata:

Pentru Blatul de cacao

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
Bate untul cu zaharul pana cand obtii un amestec pal si pufos, apoi incorporeaza galbenusurile pe rand.Cerne peste acest amestec faina, cacaoa, praful de copt si scortisoara, apoi amesteca-le usor.Pe urma, inglobeaza alunele , alternanadu-le cu vin.
Bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le in 3 transe.
Toarna amestecul obtinut in tava si coace-l 35-45 minute.Lasa-l sa se raceasca 10 minute in tava, apoi rastoarna-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca complet.

Pentru crema si asamblare

Pentru crema, amesteca frisca batuta cu cicolata alba.
Taie blatul de cacao in jumatate, orizontal.Unge primul blat cu jumatate din cantitatea de ciocolata amaruie.Deasupra intinde crema de ciocolata alba,apoi toarna restul de ciocolata amaruie.Aseaza al 2-lea blat de caco deasupra si da tortul la frigider pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nutella