Tort cu budinca

de gaby_gabytza in Torturi, 8 Feb 2012 | 3561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de portocale
  • crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • un ou
  • 2 lingurite dulceata de caise
  • 2 lingurite gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca:

Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam usor cate un galbenus. Adaugam zaharul vanilat, esenta, cacaoa si praful de copt amestecat cu putina faina, apoi adaugam faina cat cuprinde cat sa iasa un aluat ca blatul de tort. Tapetam o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pana se coace blatul pregatim crema. Punem intr-un bol plicul de budinca cu lingurile de zahar si cu cca 5 linguri de lapte si il amestecam, iar restul de lapte il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam continutul din bol peste lapte, dupa adaugam in lapte si un galbenus. Amestecam si o lasam sa se raceasca, dar mai amestecam din cand in cand in ea.

Separat batem un albus spuma cu putin zahar si il rasturnam peste budinca racita, adaugam si linguritele de dulceata si le amestecam. Dupa ce s-a racit blatul adaugam budinca pregatita peste blat si o mai lasam cateva ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inima