Tort cu capsuni

de delia64 in Torturi, 19 Mai 2014 | 25408 vizualizari

 

Fiind ziua nepoatei mele , fetita surorii mele am facut un tortulet cu capsuni .
M-am inspirat de la Merisor careia -i multumesc pentru idee .
A fost foarte gustos si apreciat tortul , aspectul mai lasa de dorit .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi Savoiardi
  • 1 kg. capsuni
  • 6 oua
  • 1 litru frisca Hulala
  • 6 linguri faina
  • 14 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet gelatina de 20 gr. si 1 pachet de 10 gr .
  • 6 zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Se spala capsunele , se  curata de codite si se presara  peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama .

Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar  , 6 linguri faina  si 100 ml. lapte rece .

Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia de mai sus cand laptele incepe sa fiarba , amestecam pana se ingroasa crema .

Lasam crema la racit .

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si o incorporam in crema racita .

Batem frisca cu ajutorul mixerului si o impartim in 2 , o parte o amestecam cu crema de mai sus iar cealalta parte o lasam pentru ornat .

Punem gelatina  in 200 ml. apa rece si lasam 10 minute sa se inmoaie apoi  amestecam pe baie de abur pana se dizolva bine gelatina . O turnam calduta peste crema si amestecam sa se incorporeze bine . 

Se scurge siropul lasat de capsuni si fructele le adaugam in crema amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intr-un vas dreptunghiular asezam  o folie alimentara  si un strat de piscoturi trecute prin siropul lasat de capsuni  , un strat de crema , piscoturi si iar crema  la final ultimul strat de piscoturi .

Se acopera cu folia si se da la rece pana a doua zi .

Se rastoarna pe o tava tortul , se inlatura folia si se orneaza cu frisca si capsuni .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructele preferate la pregatirea tortului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler cu crema de capsuni