Tort cu ciocolata

de _Alina_ in Torturi, 23 Ian 2013 | 5684 vizualizari

 

V-am adus o felie de tort ciocolatos. Sper sa va placa macar pe jumatate cat ne-a placut noua! :P

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 135 g ciocolata cu lapte
  • 125 ml lapte
  • 100 g zahar tos
  • 60 g zahar brut pudra
  • 60 g unt nesarat (82% grasime)
  • 300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 20 g cacao pudra
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 l frisca lichida indulcita (eu am folosit Meggle)
  • 220 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Sirop:
  • 50 ml sirop de visine amestecat cu 200 ml apa plata
  • Decor
  • cacao pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Punem ciocolata impreuna cu laptele intr-un vas pe foc si invartim din cand in cand. Cand s-a topit complet, oprim focul. 3. Separam albusurile de galbenusuri.
4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si batem pana cand acesta se dizolva complet, iar albusurile capata culoare sidefie.
5. Separat batem untul cu zaharul brun, adaugam in compozitie treptat cate un galbenus si batem pana capata consistenta.
6. Adaugam ciocolata topita in galbenusuri si mixam bine. Tot aici incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
7. Incorporam albusurile putin cate putin la inceput in compozitie cu ajutorul unei spatule, dupa ce compozitia a devenit mai maleabila, putem pune toata compozitia de albusuri batute.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 24 cm si introducem in cuptor pentru 45-50 min. Faceti testul scobitorii pentru a verifica daca e copt (introduceti o scobitoare in mijloc, iar daca iese curata, atunci blatul e copt, daca nu il mai lasati in cuptor).      

Crema

1. Batem frisca spuma, pana creste considerabil in volum.

2. Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Luam vasul deoparte si lasam 3-4 minute sa se mai racoreasca. 

3. Incorporam 3 linguri cu frisca batuta in ciocolata topita. Daca vi se pare ca e prea tare, puneti-o pe baie de aburi din nou si amestecati cu tot cu frisca in ea. Incorporati cam 1/2 din cantitatea de frisca batuta in compozitie, adaugand tot cate 3 lg si amestecand usor cu o lingura. 

4. Dam deoparte 6 lg cu varf de frisca batuta (pentru pus deasupra tortului), iar in restul incorporam frisca cu ciocolata si amestecam usor cu o spatula.

Asamblare

1. Taiem blatul in 3 felii egale.
2. Insiropam primul blat, lasam 2-3 minute, apoi punem o cantitate suficienta de crema si o intindem. La fel procedam cu fiecare felie de blat pe care o punem.
3. In final, acoperim tortul cu un strat de crema. Punem crema intr-un posh si ornam, deasupra pudram cu cacao.

 

TIPS-URI

1

Ouale si untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher