Tort cu ciocolata si lapte batut

de La Ancuta in Torturi, 8 Noi 2011 | 7438 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pentru soacra mea, care si-a serbat de curand ziua de nastere. Iar pentru ca il postez astazi vreau sa urez tuturor sarbatoritilor (Mihaele, Gabriele si... mie :) ) multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 45 g cacao
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 225 g unt topit
  • 190 ml lapte batut
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 g frisca lichida
  • Decor:
  • frisca batuta si aschii de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si lapte batut:

Incepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana dse incorporeaza ingredientele. La final adaugam laptele batut si mixam pana se omogenizeaza.

Aluatul rezultat il turnam in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30-40 de minute). Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca in tava apoi il scoatem pe un gratar pana la racirea completa. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema:

Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca. Amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o amestecam usor cu restul de frisca batuta.

Impartim crema in doua parti egale si umplem cu ea blatul racit. Daca doriti puteti insiropa blatul cu sirop de zahar ars in care adaugati o lingura de coniac.

Ornam tortul dupa preferinta.

Fiind in mare viteza si lipsa acuta de timp :), am ornat doar cu frisca batuta si aschii de ciocolata. Voi cu siguranta il puteti face mai frumos :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 10:23

yaaaaamy

La Ancuta 1

05.04.2012, 09:10

Multumesc Buburuza

Valclaudia 1

30.11.2012, 21:55

Ce pofta mi-ai facut!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de portocale