Tort cu crema de branza si frisca

de delia64 in Torturi, 5 Mar 2014 | 4769 vizualizari

 

Este tare gustos si racoros acest tort .
Prietene mea Crinuta imi trimite din cand in cand branza dulce de vaca facuta de ea . Si cum ne plac prajiturile cu branza mereu inventez cate ceva .
Ii multumesc prietenei mele pentru bunatatea de branza .

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zaha tos
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de la o jumate lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 gr .branza de vaci
  • 5 linguri zahar pudra
  • 50 gr. stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala taiata marunt
  • 2 oua intregi
  • Pentru ornat
  • 500 gr. frisca
  • visine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si frisca:

Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina  ,praful de copt stins in zeama de lamaie ,  zaharul vanilat si praful de sare .

Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C.

Dupa aproximativ 30 de minute scoatem tava din cuptor si facem testul cu scobitoarea .Daca este copt blatul il lasam la racit .

Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra , stafidele ,zaharul vanilat , portocala taiata marunt si cele 2 oua .

Batem frisca . Taiem blatul racit in doua parti . 

Punem  jumate de blat  peste care asezam crema de branza , a doua parte si ornam cu frisca si visine .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Tortul se poate orna cu portocale sau fructele preferate .

2

Blatul se poate insiropa cu zeama de la compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache