Tort cu cremă de cafea

de ionix in Torturi, 10 Noi 2010 | 12446 vizualizari

 

cu ocazia implinirii celor 29 de ani de casnicie a parintilor mei... :) reteta o am de la soacra mea :) din pacate am uitat sa fac poze cu tortul intreg si cu prepararea :D data viitoare :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de vanilie:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - 2-3 pliculete zahar vanilinat
  • - in jur de 200 g. faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Pentru blat de cacao:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - esenta de rom
  • - circa 200 g faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 3-4 linguri cu cacao
  • Pentru crema de cafea:
  • - 800 ml lapte dulce
  • - 8 galbenusuri
  • - 400 g unt gras la temperatura camerei
  • - 5-6 linguri cu ness
  • - doua linguri cu cacao
  • - o fiola esenta de rom
  • - 300 g zahar
  • - circa 150 g faina.

Pentru insiropare:

  • Facem o cana cu cafea puternica, fata zat, amestecata cu 3-4 linguri cu whisky

pentru ornare:

  • - Frisca
  • - seashells chocolate
  • - bombonele de ciocolata cu stafide
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cafea:

Preparare blat de vanilie:

Se bat spuma ouale  impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu praful de copt si punem peste compozitia de oua. Incorporam bine amestecand de jos in sus. Aluatul  se imparte in doua parti egale si se introduce in forma de tort, pe rand. Se baga in cuptorul preincalzit. Se coace circa 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Se dau blaturile la racit.

Preparare blaturi de cacao:

Efectuam aceleasi etape ca si la cel de vanilie doar ca la sfarsit incorporam cacaoa si esenta de rom in compozitie. Tot doua foi de blat coacem.

Preparare crema de cafea:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se topeste zaharul.  Se adauga treptat faina si apoi laptele la temperatura camerei. Se pune totul la bain-marie pana se ingroasa. Dupa ce e gata se da la racit. Intre timp, amestecam untul cu lingurile de ness si cacao. Cand compozitia cu lapte s-a racit, o turnam usor peste unt. Incorporam bine si apoi adaugam esenta de rom. Se amesteca bine si apoi se da la rece. Crema se imparte in 4 parti egale.

Asamblare tort:

Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea-Blat de vanilie, sirop de cafea, crema de cafea- blat de cacao, sirop de cafea, crema de cafea- frisca- bombonele de ciococalat. Se pune la rece si se serveste a doua zi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

ionix 1

14.11.2010, 22:13

@RuxyRux... ai mare dreptate... multumesc

RuxyRux 1

14.11.2010, 22:27

Cu toata dragostea...sa ne rugam la bunul Dumnezeu zi si noapte sa-i tina sanatosi!

ionix 1

14.11.2010, 22:50

multumesc... esti tare dulce le doresc si parintilor tai aceleasi lucruri frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si fructe de padure