Tort cu crema de cafea si brandy

de Constelatialeu in Torturi, 27 Mai 2014 | 8439 vizualizari

 

Maine-i ziua unei prietene si sper sa-i fac o surpriza placuta.....asa ca azi am tot schitat in cap cum sa fie,ce sa iasa,pana mi-au iesit mie peri albi,ca nu aveam destui......pana la urma a iesit ce se vede mai jos....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • Crema
  • 2 plicuri crema cafea si barandy de la Dr.Oetker
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g lapte condensat pilos
  • 300 ml lapte rece
  • Pentru tortul mic din interior
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura lapte
  • 20 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri coniac
  • Pt.ornat
  • crema
  • frisca
  • ciocolata topita
  • capsuni trase-n ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cafea si brandy:

Blat:

Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si cacaoa cernute.Omogenizam bine si apoi adaugam albusurile,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Pregatim o forma de tort,26 cm, o imbracam in hartie de copt,pentru ca aveam nevoie ca la mijloc sa fie gol,am folosit o forma speciala,se va vedea in imagini.Am turnat compozitia in forma,am dat forna la cuptorul preincalzit,cand a trecut testul scobitorii am scos forma din cuptor.Am lasat sa se raceasca bine,am mai largit un pic mijlocul si am taiat blatul in patru.

Sirop:

Apa cu zaharul pe foc sa fiarba,cand a dat in clocot orim focul si punem coniacul,lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un castron punem cele doua plicuri de crema cafea cu brandy,adaugam zaharul farin si laptele condensat ,amestecam,apoi subtiem cu laptele rece si mixam cu mixarul pana obtinem o crema consistenta.

Pentru tortul din interior

Ouale cu zaharul si laptele pe foc pana se ingroasa,avem grija sa amestecam mereu sa nu se lipeasca.Tragem cratita de pe foc adaugam  laptele condensat si gelatina,care a fost hidratata in apa rece,conform instructiunilor de pe pachet.Omogenizam si adaugam frisca batuta spuma.

Asamblare:

Asezam prima parte de blat o siropam si punem crema peste,apoi procedam la fel si cu urmatoarele parti de blat.Peste tortul format punem un inel de la o forma de tort cu diametrul de 18 cm,ornam cu capsuni taiate si apoi turnam compozitia de tort ( tortul mic).Ca sa nu avem surpriza sa ne curga ,incercam sa impingem inelul de tort in blat,eu n-am fixat chiar bine si s-a mai prelins,dar am dres-o.....Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca tortul din mijloc.Dupa ce s-a intarit ornam tortul cu crema,frisca ,capsuni trase-n ciocolata sau cum va loveste inspiratia si imaginatia......

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea si brandy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)