Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala

de mihasara in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 5386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
    • 4 oua
    • 120 g faina
    • 120 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • 1 lingurita coaja de portocala
  • Crema:
  • 250g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
  • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita de esenta de portocale.
  • Sirop:
  • 2 linguri de cafea instant
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 350mlapa
  • Glazura:
  • 150g ciocolata
  • 4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala:

Crema:

  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea.
  2. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema,
  5. Adaugi esenta o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).

Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Radem coaja de portocala si o punem peste compozitia de ou.
  3. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  4. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  5. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  6. Cand e auriu  atunci este gata.
  7.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  8.   Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
    Sirop:
  1. Fierbem apa si adaugam peste cafeaua instant.
  2. Adauzam zaharul si esenta de portocale, amestecam usor.
  3. Lasam sa se raceasca.

Glazura:

  1. Topim ciocolata impreuna cu frisca.
  2. Adaugam  lingurita de unt si amestecam.

    Asamblare:
  1. Taiem blatul in 3.
  2. Asezam o foaie pe un platou dar nu inainte a a pune o lingurita de crema pe fundul platoului(in felul acesta stim sigur ca nu ne v-a aluneca tortul):).
  3. Insiropam blatul si intindem jumatate din crema de ciocolata.
  4. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  5. Insiropam si a doua foaie si intindem restul de crema.
  6. Punm si cel de-al treilea blat, il presam peste crema si il insiropam.
  7. Il dam la rece si intre timp pregatim glazura.
  8. Topim ciocolata in 4 linguri de frisca
  9. Glazuram cu ciocolata topita.
  10. Dam tortul  la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite australiene - Pikelets