Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici

de mirela0911 in Torturi, 11 Mar 2015 | 8479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 ouă
  • un praf de sare
  • 6 lg zahăr
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • 1 lgt coajă rasă de portocale
  • 12 lg făină
  • Pt. crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată albă
  • 2 lg frișcă lichidă
  • 150 ml frisca bătută
  • gem de piersici
  • zeama de compot pt insiropat
  • Pt. ornat:
  • 50 ml frișcă
  • piersici din compot
  • felii de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici:

Blatul: Se separă ouăle.  Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă pe rând zahărul, bătând bine dupa fiecare apoi uleiul, apa și coaja de portocale. Se ia o spatula si cu ajutorul ei incorporam gălbenușurile, câte unul iar la final făina, amestecând cu mișcări ușoare de jos in sus până la omogenizare. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă tapetată cu unt. Se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasă să se răcească, după care se taie in trei.

Crema: Branza mascarpone se amesteca cu zahărul pudră până ce acesta se topește. Intr-o craticioara se pune ciocolata ruptă in bucăți împreună cu cele 2 lg de frișcă lichidă la foc mic până ce se topește ciocolata, amestecând continuu. Se lasă puțin sa se raceasca dupa care se omogenizează puțin câte puțin cu mascarponele. Frișca se bate si se adauga si ea la crema, omogenizand. Astfel crema obținută o împărțim in trei.

Se ia un blat si se așează pe un platou. Se insiropeaza cu zeama de la compotul de piersici. Se unge blatul cu gem de piersici (gemul care l-am avut eu avea bucati mai mari de piersici) apoi cu o parte din crema mascarpone. Se așează al doilea blat, se insiropeaza și se repetă procedeul. Se unge tortul cu restul de crema și se orneaza cu felii de piersici din compot, lăsate înainte la scurs, cu moațe de frișcă, migdale sau după imaginație. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Forma folosită are diametrul de 26 cm.

2

Se poate folosi si alt gem pe care-l agreați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]