Tort cu crema de ness si piersici

de Tabita _ in Torturi, 23 Dec 2014 | 4192 vizualizari

 

Imi place mult acest tort cu crema de ness, iar blatul e super pufos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina integrala (se poate inlocui cu 8 linguri faina obisnuita)
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri margarina cu unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida (puteti folosi Hulala)
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri intritor pt frisca
  • 1 plic ness
  • piersici din compot
  • 200 g iaurt (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si piersici:

Preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma ca la bezea.

Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea.

Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.

Compozitia iese destul de fluida. 

Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30-40 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Preparare crema:

Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga intaritorul si zaharul pudra. Apoi se adauga si nessul si se mixeaza pana capata consistenta.

Se aseza piersicile taiate pe jumatate peste blat, iar apoi crema de ness.  La final am decorat cu frisca.

Preferabil blatul se pune intr-o forma cu margini detasabile si apoi se toarna compozitia.

Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau peste noapte.

TIPS-URI

1

Se decoreza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni