Tort cu crema de prune

de Lau in Torturi, 5 Oct 2011 | 4079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 200 ml coniac
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 250 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 250 g iaurt natural
  • 3 linguri de dulceata de prune
  • 1 plic gelatina
  • nuca de cocos
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de prune:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta de rom,laptele si punem la fiert amestecand continuu pana ce se ingroasa.

Iaurtul se amesteca cu dulceata de prune, apoi se amesteca cu crema de ou.

Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic,se amesteca cu crema de ou,dam la rece pana pregatim tava

Intr-o tava cu pereti detasabili,asezam  folie alimentara,biscuiti ii trecem prin coniac si ii asezam in tava,unul langa altul,adaugam crema si acoperim tava,dam din nou la rece pana la inchegarea completa a cremei(eu am lasat-o peste noapte)

A-2 zi scoatem tortul din tava si asezam pe un platou,deasupra am adaugat nuca de cocos si ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]