Tort cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Torturi, 9 Feb 2013 | 7630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 250 ml frisca batuta tare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 1\2 cescuta zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca batuta
  • aschii de ciocolata cu lapte
  • aschii de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
  • 5 bomboane Ferrero Rocher
  • 5 bomboane Raffaello
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie:

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.

Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.

Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema: Intr-un ibric punem 200 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem faina, zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie.

Omogenizam usor si adaugam treptat laptele ramas(50 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia precedenta si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.

Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se incorporeaza bine in crema.

Lasam la racit.

Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.

Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Asamblare: Blatul rece de tort se taie in doua.

Punem prima parte de blat pe un platou, insiropam bine apoi intindem crema peste.

Apoi punem peste crema ce-a de-a doua parte de blat si o insiropam bine si pe aceasta.

Imbracam tortul in frisca, apoi il glazuram pe margine cu ciocolata topita impreuna cu untul pe baie de aburi.

Pe margine decoram tortul cu aschii de ciocolata cu lapte, iar deasupra cu aschii de ciocolata alba.

Pe marginea tortului punem bomboanele Raffaello si Ferrero Rocher.

Se da la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Pentru copt blatul am folosit o tava cu diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vanilie si piersici