Tort cu crema de vanilie si alune

de Dea_Dea in Torturi, 10 Dec 2013 | 10570 vizualizari

 

Este tortul facut de Sf. Andrei!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • CREMA
  • 625 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr alune fara sare
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 150 gr ciocolata
  • 25 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida batuta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si alune:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema. La final adaugam si alunele tocate, nu foarte mic.

Sirop:

Se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati , se adauga untul si frisca lichida si se pun pe foc mic sau pe abur sa se omogenizeze. Se lasa la racorit. Se bat si cei 200 ml frisca lichida.

Asamblare:

Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul. Se imbraca apoi marginile in frisca si se ridica putin , apoi glazuram.


TIPS-URI

1

In loc de alune se poate folosi miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (28)

Dea_Dea 1

10.12.2013, 14:10

ione24 1

10.12.2013, 14:11

Se poate folosi faina in loc de amidon la crema???

Dea_Dea 1

10.12.2013, 23:25

Ione da se poate! Cu amidon este crema mai fina!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cafea