Tort cu crema "nocciola" si crema ganache

de mary993 in Torturi, 23 Sep 2013 | 11411 vizualizari

 

Nu ma asteptam sa iasa asa delicios;)am intrebat si pe bucataras pentru ca nu eram sigura de crema Ganache;) ascultasem cum se face in spaniola si speram sa nu gresesc.
Rapid de facut, daca se cumpara blaturile asa cum am facut eu, dar se poate face din 6 oua un blat de pandispan (se bat albusurile cu 6 lg zahar,se adauga 6 lg faina si galbenusurile si 2 lg praf de copt, putina vanilie sau lamaie)

 

INGREDIENTE

  • 1 Blat cumparat sau facut pandispan din 6 oua

Pentru crema "Nocciola"

  • 170 gr.de nutella
  • 250 gr frisca
  • 250 gr mascarpone
  • bombonele de menaj

Pentru crema "Ganache"

  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata de menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema "nocciola" si crema ganache:

Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece.

Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza.

Se pune in frigider cateva ore apoi daca vreti se poate orna tortul cu ea, ca si glazura, asa cum e crema scoasa de la rece, sau, in cazul meu am batut-o cu mixerul pana ce s-a ingrosat.

Crema "nocciola" am folosit-o sa umplu tortul.Am batut frisca, apoi am pus mascarponele iar la urma amestecand de jos in sus cu o lingura am pus nutella.

Daca nu va place nutella sunt diferite creme de "alune" la magazin de cumparat in borcanase;).

Am umplut tortul,l-am ornat, l-am lasat la rece si l-am servit.

Tare gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema "nocciola" si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema Kinder Bueno