Tort cu inghetata de ciocolata

de Miha in Torturi, 14 Iun 2009 | 9725 vizualizari

 

E foarte bun si usor de facut,doar ca necesita ceva rabdare pana se congeleaza. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1/2 cana miez de nuca
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata de ciocolata:

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

Inghetata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.

Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kiss