Tort cu mac

de laylalala in Torturi, 18 Apr 2010 | 6983 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 10 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • un praf de sare
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 50 ml apa
  • 50 ml coniacPentru crema
  • 450 gr mac
  • 250 gr zahar
  • 140 gr iaurt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 25 ml coniac
  • Pentru glazura
  • 300 gr zahar pudra
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac:

Pentru blat, se incinge cuptorul la 190⁰C.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru.

Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin pale la culoare.

Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza.

Se adauga laptele si se mixeaza pana la omogenizare.

Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Se lasa aluatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate pe orizontala.

Pentru sirop, se pun la fiert zaharul, apa si coniacul pana cand zaharul s-a dizolvat.

Se insiropeaza cele 2 balturi de tort.

Pentru crema, se macina macul impreuna cu zaharul apoi se amesteca cu iaurtul, esentele si coniacul.

Pentru asamblare, se aseaza un blat pe o farfurie, se unge cu crema de mac si se aseaza deasupra celalalt blat.

Pentru glazura , se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie.Glazura obtinuta se toarna peste tort si se lasa sa stea pana cand se usca, aprox.30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]