Tort cu mere

de claudia529 in Torturi, 15 Apr 2013 | 3043 vizualizari

 

Buna sunt Claudia , aceasta este prima mea reteta prezentata pe acest site sper sa va placa ! Este o reteta simpla si gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 6 -7 mere ( depinde de tava si de persoana)
  • un pachet de unt 250g
  • 170 - 180g de zahar
  • 6 oua mari
  • un praf de sare
  • 120 g zahar ( pentru pandispan )
  • 120 g faina
  • diverse arome
  • ciocolata pentru ornat
  • un plic spuma pentru deserturi Dr. Oetker
  • 150 ml lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se cuarata de coaja si de cotor ( pentru cei ce doresc un plus de savoare pot face o gaura in mijlocul merelor unde pot adauga stafide , lasate inainte in rom , nuci si putin gem ) . Tava in care dorim sa facem tortul o ungem cu unt ( untul nu trebuie sa fie topit , trebuie sa fie la temperatura camerei ) , iar pe urma adaugam zaharul , cele 170 g sau 180g daca dorim ca blatul sa fie mai insiropat , si plimbat zaharul prin toata tava pana ajunge ca toata partea acoperita cu unt inclusiv marginile sa fie acoperit de zahar.

Dupa ce parcurgem acesti pasi bagam tava la cuptor timp de 30 de minute la temperatura maxima.

Intre timp separam oualele , galbenusul de albus . Albusul il batem spuma impreuna cu un varf de lingurita de sare , iar la sfarsit dupa ce am obtinut spuma adaugam zaharul . Batem albusurile pana facem o spuma consitenta ( pentru a verifica acest lucru intoarcem vasul cu fundul in sus , iar daca spuma nu cade inseamna ca e perfecta ) , daca nu reusim sa obtinem o spuma consistenta mai adauam cateva picaturi de lamaie .

Separat amestecam galbenusurile pana la omogenizare si adaugam romul , vanilia sau orice alta aroma doriti . Daca vreti ca tortul sa aibe un parfum aparte , adaugat coaja de lamaie si vanile .

In vasul in care am amestecat galbenusurile adaugam spuma si faina ( toata deodata) apoi luam telul si facem miscari circulare si incete pentru a se incrpora toata faina si pentru a iesi un aluat omogen , aceste miscari trebuie sa fie lente si putine pentru a nu pierde aerul din spuma.

Scoatem tava cu mere de la cuptor si o lasam la racit . Dupa ce s-a racit adugam aluatul si il introducem in cuptorul preincalzit . Timp de 20 de min cuptorul nu se va deschide , ea se lasa 30 -40 de minute .

Dupa ce scoatem tortul din cuptor il asezam in tava invers ( cu fundul in sus) pentru ca tot siropul lasat de mere sa intre in blat.

Iar pentru ornat pregatim spuma pentru deserturi cu gust de frisca si presaram bucatele de ciocolata maruntite cu cutitul .

Mie mi s-a parut putin cam dulce din cauza ciocolatei , de aceea recomand persoanelor ce nu le place atat de dulce sa renunte la ciocolata.

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti folosi o lingurita de praf de copt pe care o amestecati cu faina ,eu am folosit oua de casa si spuma mi-a iesit bine de aceea nu am avut nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

diaconta 1

15.04.2013, 16:52

cred ca nu ne vom pierde interesul pentru tortul de mere niciodata
Bun venit Claudia

claudia529 1

15.04.2013, 18:47

Multumesc mult !

Rocsi 1

15.04.2013, 22:11

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere in caramel