Tort cu mere coapte

de mimmi in Torturi, 11 Ian 2012 | 17498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:(tava rotunda cu diam.23 cm)
  • 7 mere,
  • scortisoara,
  • silvoita,
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu stins cu otet,
  • 6 linguri zahar 
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere coapte:

Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotorul. Intr-o tava rotunda caramelizam 6 linguri zahar inclusiv pe pereti si lasam pana se raceste.

Umplem merele cu silvoita si le asezam in tava. Pudram merele cu scortisoara.

Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu 4 linguri de zahar si bicarbonatul stins. Albusurile le batem spuma . Adaugam peste galbenusuri albusurile batute si faina cernuta. Amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia peste mere si dam tava la cuptor pentru cca 40-50 de minute.

Il lasam la racit dupa care il putem savura. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

12.01.2012, 11:11

asta e preferatul meu!!!

adry88 1

12.01.2012, 20:56

delicios

mimmi 1

13.01.2012, 19:54


Eu sunt mai in urma si mai inceata,mersi pt ajutor Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere si crema diplomat