Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata

de Ina in Torturi, 22 Noi 2010 | 10787 vizualizari

 

INGREDIENTE

 
  • 6 mere  potrivit de mari
  • 50 g unt
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g scortisoara
  • 6 linguri zahar
   Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  Pentru sirop:  
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml. apa
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat:
  • frisca
  • ciocolata lichida
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata:

 

Merele se spala si se taie felii  sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt.  Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt.  Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se inmoaie si capata culoare maronie.

Blatul :

 6 albusuri se bat spuma , se adauga 6 linguri cu zahar  si se continua mixarea, apoi , pe rand, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt, mixand continuu.  Taiem cu un cutit ciocolata menaj, in bucati mici, pe care le adaugam in compozitia de blat. Cand merele sunt coapte, turnam compozitia de blat  peste acestea si dam la cuptor pentru inca 25-30 minute. Cand blatul s-a copt turnam siropul pe toata suprafata acestuia, apoi rasturnam tortul pe un platou  si-l ornam cu frisca. Eu am folosit si ciocolata lichida in ameste cu frisca J .

Siropul:

Intr-un  ibric  imprastiem 4 linguri cu zahar pe care le caramelizam la foc mic. Cand tot zaharul s-a topit, adaugam cu grija 300 ml apa ( atentie, se degaja mult abur ) si lasam pe foc pana se omogenizeaza totul. Dam deoparte, racim si adaugam esenta de rom.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

corina241 1

24.11.2010, 15:47

Multi ani traiasca ,multi ani traiasca!si ce bun trebuie sa fie tortul

Ina 1

26.11.2010, 17:40

Vai, ce dragutze sunteti voi!
Da' sa stiti ca eu chiar sunt o " minunata "!

Criss 1

28.11.2010, 20:02

Waw, ce frumos si elegant! Si buuun.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu piscoturi