Tort cu mere si ananas

de katty in Torturi, 4 Ian 2017 | 3303 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 3 mere
  • 175 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • scortisoara pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 25 gr fulgi de ovaz macinati fin
  • 50 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide

Crema :

  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • 300 gr crema de branza
  • esenta de vanilie
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • 1 compot de ananas
  • 25 gr unt + 50 gr zahar ptr caramelizat ananasul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si ananas:

Mixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, esenta de vanilie, nucile fulgii de ovaz si stafidele. Impartim compozitia in doua parti si o turnam in doua forme de tort cu acelasi diametru.
 Dam formele la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii si se rumenesc usor. Scoatem blaturile si le lasam la racit.

Scurgem compotul de ananas.
Insiropam blaturile cu zeama de la compot.
La bain-marie punem ciocolata alba si untul si amestecam pana se topesc si se omogenizeaza.
Mixam crema de branza cu esenta de vanile si ciocolata topita, apoi adaugam iaurtul si omogenizam usor cu o lingura. Dam crema la rece, pana  avem nevoie de ea.
Punem zaharul la foc, intr-o craticioara cu fund dublu. Cand zaharul a prins o culoare frumoasa,  adaugam untul amestecam, apoi ananasul. Amestecam usor,  apoi dam vasul jos de pe foc.
Asezam o bucata de blat insiropat pe un suport , punem cu un pos jumatate de crema, apoi jumatate din ananas, asezam blatul al doilea, restul de crema si restul de ananas. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet de biscuiti