Tort cu mere si dulceata caise

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 5456 vizualizari

 

Rapid si delicios.O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr margarina
  • 250 gr faina
  • 180 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 pl vanilie
  • Umplutura:
  • 6 mere potrivite
  • dulceata de caise
  • 100 gr nuca
  • Decor: frisca batuta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si dulceata caise:

Merele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun intr-o forma rotunda de tort,fundul formei am tapetat cu hartie de copt si peretii i-am uns cu margarina.

In mere adaugam nuca macinata mai marunt sau mare si dulceata de caise.

Intr-un vas omogenizam margarina cu zaharul, adaugam ouale, vanilia si frisca.

Amestecam faina cu praful de copt si se amesteca bine pana ce aluatul devine omogen.Acest aluat se pune cu lingura printre mere,se uniformizeaza bine si se introduce in cuptorul incalzit la 180 de graddee.

Cand s-a racit complet se imbraca in frisca batuta.

Pofta buna!

             

TIPS-URI

1

putem folosi ce dulceata, marmelada sau gem dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si dulceata caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu mere