Am venit cu tortul si sampania....sa nu ziceti ca sunt zgarcita si nu dau nimic de ziua mea pe Bucataras:)) Asa ca m-am pus pe facut un tort cu ingrediente care imi plac mie: blat cu migdale si cacao, crema care mi-a mers la suflet de la prajitura Milch Schnitte si m-am incumetat sa mai fac inca odata crema ganache chiar daca din prima nu a iesit asa cum am vrut....si am mai facut si moate:))...acum doar m-am facut ca le fac:))
Pt blat: mixam ouale intregi impreuna cu zaharul pana devin o spuma densa si-si tripleaza volumul. Adaugam vanilia la urma si uleiul in fir subtire ca la maioneza, iar in tot acest timp mixam spuma de oua. Amestecam faina, cu cacao, migdalele macinate, praful de copt si punem amestecul peste spuma de oua, le amestecam usor cu un tel pana e incorporeaza bine, dar avand grija sa nu scoatem tot aerul din oua. Am pus aluatul intr-o forma rotunda de silicon si am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute. Lasati sa se raceasca bine blatul apoi il taiati in doua. (eu l-am facut seara asa ca a doua zi a fost numai bun de taiat)
Pt crema de lapte: punem la hidratat gelatina in lapte, apoi o incalzim usor si amestecam pana se dizolva. Adaugam si mierea si mai amestecam pana se dizolva si mierea. Punem laptele condensat peste laptele cu gelatina, amestecam. Mixam frisca, iar la urma adaugam laptele condensat amestecat cu laptele cu gelatina. Dam la frigider pt 10-15 minute, dar aveti grija sa nu se intareasca de tot crema.
Puneti primul blat la loc in forma de silicon, insiropati cu jumatatea de sirop pe care ati facut-o din zahar ars, apa si amaretto, adaugati crema de lapte, puneti celalt blat si insiropati cu restul de sirop. Puneti o farfurie ca si greutate si dati la frigider pt 1-2 ore.
Pt crema ganache: am pus smantana pt frisca pe baie de aburi, iar cand aceasta a devenit fierbinte, am adaugat ciocolata taiata marunt. Am amestecat pana la dizolvare. Am dat la frigider pt 2-3 ore si am mixat amestecul de frisca cu ciocolata. Aici cred ca am mixat prea tare, caci la un moment dat s-a branzit. Am dat la microunde vasul pt 1 minut, am amestecat si s-a reparat crema. Am dat din nou la frigider pt 1 ora, am mai adaugat 100 ml frisca Meggle, pt siguranta, am mixat pana s-a intarit crema ganache.
Am imbracat tortul in crema ganache si am facut moate dupa cum m-am priceput. Am decorat cu cacao si samburi de migdale. Voi faceti dupa inspiratie si pricepere.
Pofta buna!!
1
la coacerea blatului in tot acest timp nu am deschis usa cuptorului deloc, blatul s-a tuguiat, dar nici cand a expirat timpul de coacere nu am deschis cuptorului, asa ca tuguiul blatului s-a retras.
2
din cauza surplusului de frisca crema ganache a iesit mai deschisa la culoare (puteti sa mai adaugati ciocolata topita sau cacao)