Tort cu mousse de fructe de padure

de Irina in Torturi, 9 Iul 2011 | 10789 vizualizari

 

For my sweet, sweet, Ioana!
Reteta e mai veche asa ca nu am avut fructe proaspete care sunt mult mai gustoase, cu siguranta. Asta nu ne-a impiedicat insa sa o savuram.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de pandispan
  • 250 g fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar
  • 100 ml frisca
  • 1 lingura de gelatina
  • sirop pentru blat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe de padure:

Am inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba. 

Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am scurs-o si am adaugat-o la fructe amestecand bine. Am lasat la racit dupa care am adaugat frisca si am omogenizat amestecul.

Am decupat blatul cu o forma de inox inimioara, in care am si montat tortul. Am insiropat intai blatul, apoi am adaugat un strat de mousse peste el, inca un blat insiropat deasupra si inca un strat de mousse. La final am pus tortul la racit cam doua ore, pana s-a intarit mousse-ul, dupa care l-am scos din forma.

A iesit foarte dragut, delicios si racoros in acelasi timp.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

11.06.2013, 18:52

Minunat tortulet! La multi Ani Irina...din toata inima!

Sylvia 1

11.06.2013, 19:31

La multi ani Irina si tot ce iti doresti alaturi de cei dragi tie !

Bucataras Medi 1

11.06.2013, 20:37

la multi ani sanatosi si frumosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina