Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013

de angyb in Torturi, 2 Ian 2013 | 5572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 8 oua
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 200 ciocolata menaj rasa
  • 300 g nuca macinata
  • Crema1 :
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de frisca batuta
  • Crema 2:
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • 2 linguri de lapte
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013:

Blatul:

mixam untul pana cand  devine cremos .adaugam pe rand galbenusurile de ou dupa care zaharul ,ciocolata si nuca macinata. Batem spuma albusurile cu un varf de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus .Adaugam la final faina cernuta.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade aproximativ o ora

Scoatem din cuptor si taiem blatul in trei cat este inca cald.

Crema 1:

Preparam budinca comform instructiunilor de pe ambalaj ii adaugam 2 linguri de zahar ,acoperim cu folie de plastic si lasam sa se raceasca .Cand s-a racit adaugam 3 linguri de frisca si amestecam bine.

Crema 2 :

Topim pe abur 200 ml de frisca impreuna cu ciocolata alba dupa care o dam la rece .De preferat de pe o zi pe alta daca nu cateva ore in congelator. Frisca ramasa o batem spuma dupa care adaugam crema de ciocolata amestecand mereu.

Siropul : Punem la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand se ingrosa putin ,luam de pe foc si adaugam o lingura de rom.

Asamblarea:

Blat 1+sirop,1/2 crema 1.1/3 crema 2+Blatul 2 ,sirop,1/2 crema1,1/3 crema 3+blatul3 sirop .Glazuram tortul cu ciocolata menaj topita pe abur impreuna cu untul si 2 linguri de zahar si decoram cu restul din crema de ciocolata alba ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]