Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013

de angyb in Torturi, 2 Ian 2013 | 5238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 8 oua
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 200 ciocolata menaj rasa
  • 300 g nuca macinata
  • Crema1 :
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de frisca batuta
  • Crema 2:
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • 2 linguri de lapte
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013:

Blatul:

mixam untul pana cand  devine cremos .adaugam pe rand galbenusurile de ou dupa care zaharul ,ciocolata si nuca macinata. Batem spuma albusurile cu un varf de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus .Adaugam la final faina cernuta.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade aproximativ o ora

Scoatem din cuptor si taiem blatul in trei cat este inca cald.

Crema 1:

Preparam budinca comform instructiunilor de pe ambalaj ii adaugam 2 linguri de zahar ,acoperim cu folie de plastic si lasam sa se raceasca .Cand s-a racit adaugam 3 linguri de frisca si amestecam bine.

Crema 2 :

Topim pe abur 200 ml de frisca impreuna cu ciocolata alba dupa care o dam la rece .De preferat de pe o zi pe alta daca nu cateva ore in congelator. Frisca ramasa o batem spuma dupa care adaugam crema de ciocolata amestecand mereu.

Siropul : Punem la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand se ingrosa putin ,luam de pe foc si adaugam o lingura de rom.

Asamblarea:

Blat 1+sirop,1/2 crema 1.1/3 crema 2+Blatul 2 ,sirop,1/2 crema1,1/3 crema 3+blatul3 sirop .Glazuram tortul cu ciocolata menaj topita pe abur impreuna cu untul si 2 linguri de zahar si decoram cu restul din crema de ciocolata alba ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Foret Noire"