Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora.
Se preincalzaste cuptorul la 180 de grade, se baga aluatul in cuptor si se coace aprox. 25 de minute, apoi se scoate.
Se toaca samburii de nuca si se prajesc intr-o tigaie. Se amesteca bine crema mascarpone cu branza pasata, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se bate frisca pana se obtine o spuma tare, apoi se amesteca cu crema de branza.
Se intinde crema peste aluat. Se scurg perele si se aseaza peste crema. Se presara deasupra nuca si se da la frigider ptr cateva ore. Apoi se taie felii si se serveste.
1
Inainte de coacere se pune o hartie de copt peste aluat si se presara peste ea boabe de fasole uscata.
2
Se pot folosi si pere proaspete taiate felii, eventual fierte 10 minute intr-un amestec de apa cu vin alb si zahar.