Tort cu pere si crema de branza

de Corinuta in Torturi, 24 Sep 2010 | 7323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat :
  • 250 g faina alba
  • 70 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus
  • Ptr umplutura :
  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g samburi de nuca
  • 1 conserva de jumatati de pere (800 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere si crema de branza:

Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora.

Se preincalzaste cuptorul la 180 de grade, se baga aluatul in cuptor si se coace aprox. 25 de minute, apoi se scoate.

Se toaca samburii de nuca si se prajesc intr-o tigaie. Se amesteca bine crema mascarpone cu branza pasata, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se bate frisca pana se obtine o spuma tare, apoi se amesteca cu crema de branza.

Se intinde crema peste aluat. Se scurg perele si se aseaza peste crema. Se presara deasupra nuca si se da la frigider ptr cateva ore. Apoi se taie felii si se serveste.

TIPS-URI

1

Inainte de coacere se pune o hartie de copt peste aluat si se presara peste ea boabe de fasole uscata.

2

Se pot folosi si pere proaspete taiate felii, eventual fierte 10 minute intr-un amestec de apa cu vin alb si zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]