Am facut acest tort pt o cunostinta si am primit o multime de complimente ,dar nu am poza cu sectiunea...daca o primesc o postez:)
pt blat:
pt crema:
pt decor:
Pregatirea blatului:
punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.
punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min(facem proba cu scobitorea).
Pregatirea cremei:
amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si vanilia,amestecam bine si adaugam treptat laptele,amestecand continu.
punem compozitia pe foc mic si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si sa nu se lipeasca.
lasam crema la racit si intre timp punem piersicile la scurs,compotul il tinem deoparte pt ca il vom folosi pt insiroparea blatului.
cand crema este rece batem frisca cu putina vanilie si o punem peste crema,amestecand cu o lingura de jos in sus pana se omogenizeaza.
odata scurse piersicile le taiem felii.
Asamblarea:
taiem blatul in 3 si punem o parte pe platou,o insiropam si deasupra punem 1/2 din crema,o intindem si deasupra cremei punem felii de piersica,acoperim cu alt blat,insiropam,punem crema,felii de piersica si alt blat pe care il vom insiropa.
dupa ce l-am asamblat batem frisca cu putina vanilie;o parte o vom lasa alba,iar in cealalta vom pune putin colorant alimentar.
intindem pe tort un strat de frisca alba si decoram cu felii de piersica,frisca si bombonele.