Tort cu piersici si crema de branza

de leoflori in Torturi, 10 Iul 2009 | 8123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat/crusta :
  • 350 gr.biscuiti graham macinati (sau biscuiti digestivi)
  • 50 gr.zahar 
  • 150 gr.unt topit 
  • Umplutura
  • :470 gr.piersici (mango) facute piure ( 1 conserva mare de 820 gr.) 
  • 250 gr.crema de branza 
  • 250 gr.zahar 
  • 2 lgte esenta vanilie 
  • 1 lingura cu vf.faina 
  • 2 linguri cu vf.frisca
  • 4 oua mari
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si crema de branza:

Amestec zaharul cu biscuitii macinati.
Peste ei adaug untul topit si amestec bine pana la omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm dar cu margini inalte de minim 8 cm(eu am folosit o cratita).
Presam crusta de biscuiti in tava si o nivelam. 

Coacem in cuptorul incins, cca 12 minute. Racim complet dar in cuptor mentinem temperatura.

Crema : Dupa ce am scurs piersicile/mango, le facem piure la blender.
Batem crema de branza la mixer cu zaharul pana obt. o compoz.cremoasa,pufoasa.
Adaugam esenta de vanilie si ouale pe rand, mixam bine.
Punem piure-ul de piersici/mango, lg.de faina si frisca.
Mixam bine.
Punem compoz.peste crusta din tava si coacem la foc mic, pana se face aurie pe margini. Cca 1 ora si 5-10 minute. In centru, compozitia se misca usor dc. scuturam de tava.

Racim in tava 1 ora si dam la frigider 8-9 ore , tot in tava (peste noapte).

Ornam cu frisca, piersici/mango, dupa inspiratie si pricepere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimos cu frisca si ciocolata