Tort cu piscoturi

de angyb in Torturi, 5 Feb 2013 | 11272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 1 cana de cafea indulcita cu 1 lingura de zahar
  • 50 g ciocolata
  • 25 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Restul de lapte un punem pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa .Luam de pe foc si dam la rece. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Din crema obtinuta luam deoparte 3-4 linguri pentru decor.

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara si asezam un strat de piscoturi inmuiate in cafea adaugam un strat de crema si continuam cu piscoturile inmuiate in cafea ,crema deasupra trebuie sa avem un strat de piscoturi.

Dam la rece cel putin o ora dupa care rasturnam pe o tava si indepartam folia alimentara .

Ornam cu restul de crema si cu ciocolata topita pe baie de abur impreuna cu untul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ramona1 1

27.03.2014, 13:41

o singura intrebare-cata faina se pune?multumesc!

marcelika 1

28.03.2014, 00:08

care faina ??

angyb 1

01.04.2014, 18:34

ramona ai dreptate nu am scris cantitatea de faina din crema sunt 4 linguri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si vanilie