Tort cu piscoturi

de angyb in Torturi, 5 Feb 2013 | 10739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g piscoturi
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 1 cana de cafea indulcita cu 1 lingura de zahar
  • 50 g ciocolata
  • 25 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Restul de lapte un punem pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa .Luam de pe foc si dam la rece. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Din crema obtinuta luam deoparte 3-4 linguri pentru decor.

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara si asezam un strat de piscoturi inmuiate in cafea adaugam un strat de crema si continuam cu piscoturile inmuiate in cafea ,crema deasupra trebuie sa avem un strat de piscoturi.

Dam la rece cel putin o ora dupa care rasturnam pe o tava si indepartam folia alimentara .

Ornam cu restul de crema si cu ciocolata topita pe baie de abur impreuna cu untul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de lamaie si vanilie