Tort cu ricotta

de gaby_gabytza in Torturi, 12 Apr 2013 | 3943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema 1
  • 250 g ricotta
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • crema 2
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g iaurt
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • 100 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta:

Blat-mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Amestecam usor cu o lingura si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am oprit 2 linguri din compozitie si am amestecat putin colorant rosu dupa care am adaugat-o peste compozitia alba)

Crema 1-mixam frisca bine dupa care adaugam ciocolata topita (pe baie de aburi) si amestecam bine cu o lingura pana se omogenizeaza. La final adaugam ricotta care am mixat-o putin si amestecam usor. Dupa care amestecam cu frisca batuta bine

Crema 2- Mixam branza de vaci cu iaurtul, adaugam ciocolata topita cu 50 ml frisca. Omogenizam si adaugam gelatina pregatita conform intructiunilor de pe plic (eu am folosit doar 5 linguri apa) amestecam si dam 10 minute la frigider

Asamblare-blatul de tort il taiem in 3 .Asezam prima foaie, insiropam, adaugam crema 1, adaugam alta foaie, insiropam si peste crema a 2 a. Dupa ultima foaie insiropata si decoram

Am decorat cu frisca si fructe kiwi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_gabytza 1

13.04.2013, 10:05

ms deyutzky

Sim0na 1

15.04.2013, 13:35

Mmm.. ce bine arata!

Tabita _ 1

30.04.2013, 14:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]