In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.
Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un minut.
Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara.
Punem jumatate din compozitia de faina peste cea de oua si unt si amestecam usor.
Turnam laptele si amestecam usor dupa care adaugam si restul de faina.
La final adaugam si cafeaua-6 linguri si amestecam.
De preferat ar fi sa coacem blatul in doua forme cu diametrul de 17cm, eu asa am facut.
Impartim compozitia in cele doua tavi tapetate pe fund cu hartie de copt iar pe laterale unse cu unt si tapetate cu cacao.
Coacem cam 25-30 de minute.
La 25 de minute facem proba cu scobitoare si daca mai e nevoie mai lasam in cuptor.
Le lasam sa sa receasca 10 minute in tavi dupa care le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca bine.
Intre timp ne ocupam si de crema mai ales ca trebuie sa stea la congelator cel putin jumatate de ora.
Punem intr-un vas la bain marie 100ml frisca lichida si adaugam ciocolata si lasam pana se topeste ciocolata iar compozitia este omogena, o luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
O lasam la racit, dupa care o punem la rece pentru cel putin 30 de minute.
Mixam restul de frisca cu jumatate de lingurita de zahar vanilat.
Scoatem crema din congelator si o mixam foarte bine, apoi adaugam frisca putin cate putin si lingura de cafea.
Punem primul blat pe un platou, adaugam jumatate din crema, punem si cel de al doilea blat si retul de crema.
Inainte de servire presaram peste stratul de crema, cacao si scortisoara.