Tort de ciocolata

de MIUTA in Torturi, 20 Feb 2012 | 7340 vizualizari

 

Va invit la o felie virtuala de tort ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • BLAT AMANDINA
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • suc de lamaie
  • CREMA CIOCOLATA
  • 400 g unt
  • 100 ml lapte
  • 30 ml suc de lamaie
  • 100 g cacao
  • 350 g zahar
  • 4 oua
  • o esenta de rom de Dr.Oetker
  • SIROP
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 4 plicuri capuccino de ciocolata
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blat:Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Se adauga galbenusurile,apa,uleiul si praful de copt stins in 2-3 linguri suc de lamaie.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.La sfarsit se adauga faina si cacao.Se amesteca usor toate ingedientele.Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.Blatul se taie in 3 cand este foarte bine racit.

Crema:Se formeaza o compozitie din zahar,lapte,cacao,oua.Se pun intr-un vas pe baie de abur(bain marie) si se amesteca pana se ingroasa.Se pune sucul de lamaie si esenta de rom.Se lasa la racit.Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Sirop:Se fierb toate ingredientele pana se topeste zaharul.Se insiropeaza tortul cu siropul racit.

Glazura:Se topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi.Se pune pe tort caldut nu fierbinte.

Foile se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata.Deasupra se pune glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort “Cuibul dragostei”