Tort de ciocolata

de alba_zori in Torturi, 26 Iun 2013 | 7899 vizualizari

 

Un tort colorat,frumos si minunat la gust,adica o deliciosenie de zile mari,va las pozele si reteta,sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 200 gr ciocolata neagra de menaj cu mai putin de 45% cacao
  • 300 gr margarina Rama
  • 400 ml lapte de soia
  • 2 sticlute de aroma de rom
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • un praf de sare
  • 200 gr faina 00
  • 75 gr cacao
  • un plic de praf de copt

Pentru pasta de zahar

  • 550 gr zahar pudra cu amidon Dr.Oetcker(8 pliculete aproximativ de 80 gr)
  • 2 linguri de miere
  • 10 gr foi de gelatina(un plic)
  • 30 ml lapte de soia
  • 10 gr margarina
  • amidon si culori alimentare la dispozitie
  • galben,rosu,verde,
  • culoare alba alimentara in praf perlat
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Un blat foarte simplu de facut,doar trebuie sa astepti sa se raceasca..

Am inceput ,dupa cum se vede in poze cu ciocolata,margarina si laptele pus in vase pe baie de aburi impreuna cu cele 2 sticlute de aroma de rom.L-am lasat sa se inmoaie usor pana a devenit omogena compozitia,am lasat la racit pana am pregatit restul.

Am batut cele 4 oua intregi cu un praf de sare si zaharul pana a devenit o spuma usoara.Am dat prin sita faina,cacaoa si praful de copt si l-am adaugat la compozitie.Apoi am diluat cu crema de ciocolata.

Am pus compozitia intr-o forma tapetata cu margarina si harte de copt ca in poza si pus in cuptor la foc mic pentru o ora si inca putin,mai precis la 170 grade pentru 1 ora,pana am facut testul cu betisorul si a iesit curat in mijloc.Am lasat la racit.

Am pregatit si pasta de zahar,fondantul,am dat prin sita tot zaharul pudra intr-un bol.

Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute pana s-au umflat bine,le-am stors si adaugat intr-o craticioara cu mierea,margarina si laptele,am amestecat pe foc mic pana s-a topit si pana am vazut ca a devenit ca un sirop,nu am lasat sa fiarba,am turnat asa peste tot zaharul din bol amestecand usor,si apoi lucrand-o cu mana a devenit ca o minge.Daca mai aveam nevoie mai puneam putin zahar pudra ca sa fie uscata painica de zahar.Am lasat la odihnit putin si am colorat o particica cu rosumuna cu galben,mai aveam ceva verde si am lasat mai mult alb pentru a acoperi tortul.

Asadar am facut floricelele cu formele mele,frunzulitele,fluturasii,trandafirasii,etc,toate colorate si sidefate.

Am taiat capacul tortului,l-am intors pe dos,am intins fondantul alb si l-am asezat deasupra.La fel si trandafirasii,frunzulitele,floricelele,le-am sidefat pe toate si iata rezultatul.

A fost un tort frumos si bun,dulce si aromat,numai de ciocolata,de zile mari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si crema swiss merengue cu capsune