Tort de ciocolata cu crema Ricotta

de xana in Torturi, 18 Aug 2013 | 9116 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.bucataras.ro/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 175 gr margarina
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 2 linguri coniac
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 400 gr Ricotta
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr migdale macinate bine
  • 1 lingurita rasa praf de scortisoara
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de portocala(dupa gust)
  • Pentru decor:
  • 1 plic de praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte rece
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Ricotta:

Blat: Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua. 

In crema de calbenusuri se incorporeaza ciocolata, coniacul si semintele de la pastaia de vanilie, urmeaza apoi faina si la urma albusurile, pe care le amestecam cu grija, cu miscari de sus in jos.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Decor: Frisca se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste si se pune intr-un posh.

Asamblare: Blatul se taie in 3 parti egale. Jumatate din crema sa pune pe prima foaie de blat, deasupra punem a doua foaie si restul de crema, terminand cu a treia foaie de blat. Se umbraca tortul cu frisca si cu ajutorul unei linguri se formeaza `varfuri`. Se decoreaza cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

Inainte de a turna compozitia de blat in forma am taiat un cerc din hartie de copt si l-am pus pe fundul acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]