Tort de ciocolata cu frisca si zmeura

de RuxyRux in Torturi, 10 Mai 2012 | 6388 vizualizari

 

Reteta am vazut-o acum doua zile la Paprika Tv ( sa traiasca... ca mult ma mai inspira) si mi-a ramas in gand....azi am pus-o in practica...e o nebunie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata topita( am pus neagra cu 60% cacao, mi se pare mult mai blanda)
  • 125 gr unt moale
  • 6 oua
  • 100 gr zahar brun(6- 7 linguri)
  • 75 gr zahar brun( in jur de 3 linguri)
  • 50 ml lichior( eu am pus Pina Colada, sau puteti pune Quantro sau alt lichior))
  • vanilie extract( sau esenta)
  • coaja de portocala
  • frisca( 300 ml batuta) si zmeura( eu am avut 3 cutii)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca si zmeura:

Topim ciocolata si o lasam la racit purin adaugam apoi in ea untul moale si amestecam bine.

Separam ouale, 4 albusuri si 4 galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul( 100 gr) pana devine lucioasa si isi tine forma.

Peste cele 4 galbenusuri adaugam 2 oua intregi si 75 de grame de zahar., amestecam bine cu o lingura, punem si coaja de portocala, vanilia, lichiorul, apoi adaugam ciocolata cu unt bine amestecata.

Din spuma de albusuri, luam cateva linguri si punem peste compozitia de galbenus, amestecand usor, apoi o adaugam pe toata, se amesteca cu rabdare, cu miscari bruste si mari, prin invaluire. Se pune la baza formei hartie pergament, se toarna compozitia si coacem tortul la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Scoatem si lasam la racit, nu ne facem nici un fel de grija daca tortul se va lasa in mijloc, acolo cand se va raci vom pune frisca fara sa il bibilim prea mult( chiar nu e necesar ), si apoi vom aseza zmeura. Acest tort este atat de delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu "peripetii"