Tort de ciocolata cu rodii

de Patty in Torturi, 29 Ian 2016 | 4575 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
    • 4 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 120 gr zahar
    • 150 gr faina alba
    • 100 gr ciocolata negra
    • 100 gr unt
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 120 ml lapte
    Ingrediente pentru crema:
    • 300 gr ciocolata neagra
    • 150 gr unt
    • 200 ml frisca
    • 120 gr zahar tos
  • Pentru decor:

rodie; finetti stick; rafaello;

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu rodii:

Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie faina,praful de copt si cacaoa,iar la final incorporam ciocolata topita cu untul. Toate astea le amestecam cu mixerul. Apoi la final incorporam cu grija albusurile spuma pentru o compozitie aerata.

Turnam compozitia in tava si o introducem la cuptor pentru 30 minute.

Intre timp pregatestim crema. Topim untul cu ciocolata si zaharul in bain marie. Incorporeaza frisca si amestecam bine. 

Dupa ce blatul se raceste,il scoatem din forma si il taiem in trei parti egale.

Punem primul strat de blat,adaugam crema si seminte de rodie,apoi al 2-le strat si tot asa. La final imbracam bine tortul cu crema si ii punem in jur un grilaj de ciocolata.Ornam deasupra cu ciocolata,rodii si decor punem rafaello si Finetti Stick.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos