Blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaoua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura. Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute. Rece se taie in trei felii.
Crema:
Ciocolata se taie marunt. 100ml frisca se incalzeste pana in punctul de fierbere apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata, se amesteca bine pana se topeste. Restul de frisca se mixeaza bine. Putina frisca se opreste pentru decor, restul se incorporeaza cu ciocolata, cacaoa cernuta si Finetti
Asamblat si ornat:
In tava cu inel detasabil se monteaza tortul incepand cu cea mai dreapta si frumoasa foaie de blat care se insiropeaza, se pune crema si se preasara visine, apoi asezam blatul mai uratel pe care il insiropam, punem crema si visine, deasupra punem ultimul blat, il insiropam si pe el si dam tortul la rece cateva ore sau chiar pana a doua zi. Se rastoarna tortul pe un platou, astfel blatul aratos din partea de jos va deveni partea de sus a tortului. Se indeparteaza inelul detasabil si se poate orna tortul dupa imaginatie si gust. Eu am facut acest model de trandafiri, de care m-am indragostit si floricele din ciocolata.