Tort de ciocolata la Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune este unul dintre cele mai de succes deserturi pe care le-am pregatit vreodata. Dispareau feliile in timp ce le pozam. Pe cand am terminat cu fotografiile, mai aveam doua bucatele, asa ca data viitoare voi dubla cantitatea.
Faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol.
Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut.
Se adauga zaharul si se amesteca pana cand acesta incepe sa se topeasca.
Se incorporeaza si uleiul si se amesteca inca 30 de secunde.
Ingredientele lichide se adauga la cele uscate si se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
Se toarna compozitia intr-o tava de 15 cm, cu marginile detasabile.
In vasul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune se toarna 2 cani cu apa si se apasa pe STEAM, se seteaza pe 3 minute.
Se apasa pe STOP si se aseaza gratarul, apoi se introduce tava, cu ajutorul unui cleste de bucatarie.
Se inchide capacul si se inchide supapa de abur.
Se seteaza multicookerul pe MANUAL HIGH 40 de minute.
Dupa ce a expirat timpul, se mai lasa 15 minute, apoi se deschide capacul, folosind o manusa de bucatarie.
Se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza cu crema de ciocolata si cu fructe.
Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!