Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay

de Toamna07 in Torturi, 29 Mai 2012 | 13282 vizualizari

 

Acest desert american ,consistent, mai este numit si Mississippi mud pie. Desi arata ca un tort,nu ca o placinta, are o crema groasa de ciocolata (de unde si cuvantul mud,care inseamna noroi )si a fost asemanat cu mlastinile raului Mississippi .
Inca o reteta din cartea lui chef Gordon Ramsay ,preferatul meu !:)
Daca iubiti ciocolata neagra,multa , acest tort este cel mai potrivit !

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti :
  • 200 g de biscuiti digestivi
  • 60 g unt
  • 60 g ciocolata neagra de calitate
  • Crema de ciocolata :
  • 180 g ciocolata neagra
  • 180 g unt
  • 4 oua mari
  • 90 g zahar brun
  • 90 g zahar tos ,alb
  • 200 mi smantana grasa
  • Topping:
  • 200 ml de smantana grasa, rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa ,pentru a presara pe deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay:

Pentru a prepara blatul, introduceti biscuitii digestivi intr-o punga sigilata si sfaramati-i bine cu un facalet. Puneti-i intr-un bol mare. Topiti untul si ciocolata intr-un bol termorezistent, la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe foc, turnati biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine. Puneti acest amestec intr-o forna de tort cu diametrul de 23 cm si fund detasabil. Cu spatele unei linguri apasati compozitia pe fundul si pe marginile formei, pentru a o nivela. Lasati blatul la rece, pentru a se intari .

Preincalziti cuptorul la 180 de grade .

Pentru a prepara crema, topiti ciocolata intr-un bol, la bain-marie, apoi puneti vasul deoparte si lasati crema sa se raceasca. In alt bol mare, bateti cu mixerul ouale si cele doua tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana lichida si amestecati, apoi adaugati ciocolata topita si untul.

Turnati amestecul peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor pentru 45 de minute . Lasati-l sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma .

Pentru topping, bateti smantana cu zaharul pudra pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste prajitura rece si presarati deasupra ciocolata rasa. 

Pofta buna la o felie de tort cu consistenta si gust de 13 stele Michelin ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si frisca