Tort de clatite

de Poliana in Torturi, 28 Mai 2012 | 7838 vizualizari

 

Cine nu iubeste clatitele?

Eu ma declar suporter infocat, se vede asta si dupa culoarea capsunilor, nu?

Daca e vorba de clatite, atunci cu ciocolata sa fie, sau cu branza?...ma mai gandesc.

De data aceasta am ales clatitele cu ciocolata, multa ciocolata...intr-o prezentare festiva.

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 6 oua
  • 2 cani lapte
  • 1/2 cana smantana
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita sare cu varf
  • Crema ganache
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 50 ml smantana de gatit
  • 1 lg lichior amaretto
  • Crema de ciocolata si amaretto
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 lg smantana
  • 120 gr branza de vaci
  • 6 lg lapte condensat
  • 100 gr nuci
  • 2 lg cacao neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg lichior amaretto
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Pentru clatite:

Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga  smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin juma' de ora.

Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 23 cm, asa am folosit eu dar voi puteti sa le faceti de ce dimensiune doriti. Se lasa clatitele la odihnit :)

Crema ganache:

Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe foc impreuna cu smantanile :P. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, fara a fierbe insa, apoi se lasa la racit. Intre timp ne apucam de crema numarul doi...mmm...

Crema de ciocolata amaretto:

Branza se mixeaza cu smantana pana se obtine o crema fina, se adauga laptele condensat si ciocolata topita, apoi alunele si cacaoa. La farsit se adauga lichiorul amaretto pentru a-i intregi ansamblul de arome :P

Se lasa la racit pana pregatim frisca.

Frisca se bate tare cu o lingurita zahar vanilat si se incorporeaza usor in crema.

Pe un platou, sau farfurie mai lata, depinde ce aveti...se pune o clatita, se unge cu crema ganache, apoi se pune un strat de crema amaretto. Operatiunea se repeta pana la epuizarea clatitelor sau pana va plictisiti :))

Eu am fost salvata de devoratorii de clatite din jurul meu care au avut grija sa nu-mi dea mult de lucru :)

Tortul se orneaza cu crema ganache ramasa si se pudreaza cu cacao. Eu am renuntat la cacao, si am inlocuit-o cu capsuni delicioase. 

Este intr-adevar o retata care ia ceva timp si rabdare, dar va asigur ca e delicioasa si merita facuta ;)

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Pancakes cu crema de vanilie si sirop de visine