Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata

de Merisor in Torturi, 26 Iul 2012 | 8012 vizualizari

 

Pentru ca deja am facut acel gem de prune dulce-acrisor, m-am gandit sa dau startul la consum.

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -1/4 L lapte
  • -1/4 L apa minerala sare
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1plic praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • 300g faina
  • Pentru budinca de ciocolata:
  • -1 plic budinca
  • 50g unt
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri finetti
  • 1/4 L lapte
  • pentru umplutura:
  • -400g gem de prune dulce-acrisor
  • Pentru ornat:
  • topping de visine
  • stafide, nuca, visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata:

Pentru clatite:

Se amesteca oule cu zaharul, se pune apa minerala si praful de copt, sarea esentele, laptele si faina in ploaie.Aluatul are consistenta unei smantani mai subtire.

Pentru budinca:

Se pune laptele la fiert cu zaharul si se adauga budinca diluata in putin lapte rece. 

Cand a dat in clocot se ia de pe foc si se pune untul. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu finetti.Am pus mai putin zahar la budinca pentru ca a compensat finetti.

Aranjare: foaie de clatita, budinca, foaie, gem si se continua pana la ultima clatita. Peste ultima clatita am pus topping de visine si am ornat cu visine, nuca si stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort de clatite gata de servit in 20 de minute!