Tort de inghetata

de monike in Torturi, 23 Iun 2011 | 6412 vizualizari

 

E tortul nostru preferat, il fac repede si tot atat de repede se si termina. Perfect pentru o zi torida de vara, ca cea de azi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de capsuni:  
  • 500gr de capsuni,
  • o lingura zeama de lamaie,
  • 2 oua,
  • 50 gr zahar,
  • 150gr de smantana,
  • 50gr iaurt,
  • 2 linguri de miere,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 4 linguri gem de capsuni,
  • 50 gr alune.
  • Pentru straturile de ciocolata:
  • 200 gr de ciocolata (milka cu lapte)
  • Pentru stratul de vanilie si pentru cel de ciocolata:
  • 4 oua,
  • 100 gr de zahar,
  • o lingurita zeama de lamaie,
  • 300 ml de smantana,
  • 150gr mascarpone,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • o lingura buna de cacao,
  • stcksuri din napolitana (de la Naty)de vanilie si de ciocolata,
  • 100gr de ciocolata cu lapte,
  • o mana de stafide,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

Capsunile le-am blenderit bine si le-am trecut prin sita de le-am separat samburii. Peste piureul de capsuni am pus repede 1\2 lingura  lamaie si mierea.

Separam albusul de galbenus. Peste albus punem zaharul, lamaie, un pic de sare si batem bine pana se tine de castron( ca la bezea).Separat se bate smantana cu zaharul vanilat pana devine cremoasa. peste smantana se pune treptat piureul de capsuni, iaurtul si apoi cate o lingura albusul batut spuma si galbenusul amestecand de sus in jos cu o paleta de plastic. Se pune la congelator.

Inghetata de vanilie si cea de ciocolata o fac asa:

  •  separ albusurile de galbenusuri,
  • bat albusurile cu zaharul,lamaia si un pic de sare (pana stau bat),
  • bat smantana cu un plic de zahar vanilat si apoi pun si br. mascarpone amestecand pana devine cremoasa,
  • peste compozitia de smantana si mascarpone pun treptat albusurile batute spuma si galbenusurile, (amestecand usor cu o paleta de plastic),
  • separ compozitia in doua, intr-o parte pun cacao si esenta de rom iar in cealalta parte pun esenta de vanilie,
  • dau la congelator.

Acum ca toate sunt la congelator iei o forma de tort cu margini detasabile desfaci fundul si desenezi pe o hartie de copt 2 cercuri peste care torni  ciocolata topita pe aburi si dai la congelator sa se intareasca. Inghetata din congelator trebuie amestecata la fiecare 45min (ori mai devreme depinde cat de tare ingheata congelatorul tau) pentru a evita formarea acelor de gheata. Cand a capatat consistenta unei inghetate se trece la asamblarea tortului in forma de tort  cu margini detasabile pe care am tapetato cu folie de plastic.

  1. Primul strat ete de gem peste care punem alunele tocate marunt,
  2. al doilea este de inghetata de capsuni,
  3. un disc de ciocolata,
  4. inghetata de vanilie in care am pus sticksuri de vanilie,
  5. disc de ciocolata,
  6. inghetata de ciocolata in care am pus 50 gr de ciocolata tocata marunt, stafidele tinute la hidratat in apa cu rom si sticksuri de ciocolata,
  7. deasupra am pus restul de ciocolata taiata marunt si stcksuri de napolitana

Totul se da iar la congelator pana se intareste bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni