Tort de mere

de adriana_bobu in Torturi, 16 Oct 2010 | 7746 vizualizari

 

Este un desert foarte bun si usor de mancat si de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere
  • 4 oua
  • cativa mieji de nuca
  • cateva stafide
  • 8 linguri faina
  • unt pentru uns
  • 250 g zahar
  • esenta vanilie
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • frisca hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se tapeteaza cu unt o forma si se presara 100 g zahar, apoi se aseaza merele intregi (curatate cu cutitul special de samburi si cotor) in interiorul carora se pune cate un miez de nuca si cateva stafide. Se dau la cuptor pana se inmoaie. In acest timp se amesteca zaharul (150 g)cu galbenusurile si faina si praful de copt , adaugandu-se in final albusurile batute spuma.Dupa ce merele s-au inmuiat se scot din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca si apoi se adauga compozitia de pandispan. Se da la cuptor pentru 40 min . Se scoate apoi , se lasa sa se racoreasca cateva minute si se rastoarna. Se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici