Este tortul pe care il pregatesc cu mare drag si vi-l recomand pentru ca este foarte simplu de facut si nici nu este prea costisitor.
Pregatire mere:
se pune zahar intr-o tava cam de 2 degete,se curata merele se taie in doua si se scot samburii apoi se pun cu partea taiata in zaharul din tava una langa alta,cand s-a umplut tava bagam la cuptorul preincalzit pana merele primesc o culoare rumenie si s-au copt.
Blat:
Intre timp se separa galbenusurile de albusuri,galbenusul se freaca bine cu cele 6 linguri de zahar pana ce devine o spuma,separat se bat bine albusurile pana devine o spuma tare,se amesteca cele 6 linguri de faina cu praful de copt si apoi cu galbenusul frecat cu zahar pana se incorporeaza bine faina, la urma adaugam albusul batut spuma si omogenizam incet cu o lingura de lemn sa nu se lase spuma.Dupa ce merele sunt gata le scoatem si turnam aceasta compozitie peste ele si asezam in asa fel incat peste toate merele sa fie aluat,apoi le bagam din nou la cuptor pentru aproximativ 30 min sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Punem laptele la fiert si pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj,o lasam putin la racit dar nu foarte mult sa nu se intareasca.
Incorporate:
Cand blatul este gata, scoatem din cuptor tava si o lasam 5 min apoi luam un blat sau tava putin mai mare decat cea in care am copt,punem peste tava si intoarcem tava peste blat pentru ca merele si blatul sa iasa din tava si sa fie merele in partea de sus.
Lasam asa putin apoi punem budinca deja preparata peste mere si le lasam la racit.
Intre timp batem frisca conform instructiunilor de pe ambalaj,dupa ce budinca si merele sunt reci punem frisca si o asezam si ornam cum vrem cu felii de mere sau chiar deloc.
Pofta bunaaa!!!!