Tort de pere cu crema de iaurt.

de dicarmencitta1957 in Torturi, 15 Feb 2010 | 6949 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit in casa,este cu o crema acrisoara si foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de cacao(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun.
  • 2 linguri zeama de lime.
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr.Oetker.
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime.
  • 500 ml frisca vegetala Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale).
  • 300 gr crema de iaurt.
  • 300 gr branza de vaci dulce.
  • 2 lamai(pentru zeama,in care lasam perele).
  • 14 piscoturi de sampanie.
  • Pentru decor:
  • 200 gr afine de padure.
  • 2 pere(pere tari,pentru decor).
  • cateva boabe de struguri albi si negri pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere cu crema de iaurt.:

Crema:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.

Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust (eu am pus 6 linguri de zahar).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.

Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza blatul,se insiropeaza cu putin sirop de afine,pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata creama.Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop.

Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore.Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul.Taiem boabele de struguri in jumatati, perele in felii foarte subtiri.Mentionez ca feliile de pere se pun in sucul de la 2 lamai,ca sa nu se innegreasca.Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia,am pus poze cu pasii pe care i-am folosit in montarea tortului.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere cu crema de iaurt." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

16.02.2010, 22:10

De ornarea tortului, si de tot, jos palaria !

susu 1

22.02.2010, 19:40

foarte frumos ornat. ma pierd intre feliile de pere

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort in 2 culori