Tort de piersici

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 5578 vizualizari

 

Super tort de vara, din pacate nu am avut timp sa public reteta mai devreme, dar consider ca niciodata nu-i prea tarziu.
Reteta am gasit-o intr-o revista Ioana - Secretele bucatarieie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • - 2 oua
  • - 70 g zahar
  • - 80 g faina
  • - 2 linguri suc de portocale
  •  - 20 g amidon
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 kg piersici
  • - 200 ml vin alb dulce
  • - sucul si coaja rasa de la 2 limette
  • - 130 g zahar
  • - un plic gelatina (10 g)
  • - 500 g branza de vaci
  • - 300 ml frisca
  • - un pachetel zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici:

Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in amestecul de oua; se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt; se coace 25 min.
Piersicile se oparesc, se decojesc, se scot samburii, se taie felii nu prea subtiri. Intr-o craticioara se pune vinul, coaja si sucul de limetta, zaharul si vanilia. In acest sirop se pun piersicile si se fierb cam 4 minute.
Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca.
Zeama racita se amesteca cu branza . Gelatina se dizolva in putin suc de portocale, se incalzeste apoi se amesteca cu 6 linguri de compozitie de branza. Se adauga restul de branza dupa care se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.
Se mai da crema la frigider aproximativ 15 minute.
Blatul se aseaza din nou in tava in care a copt, tapetata cu folie , se pune 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema.
Se da la rece pentru 3 ore.
Se scoate tortul din tava, se pune pe un platou, se taie felii apoi se savureaza, alaturi de un pahar rece de vin dulce licoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Mihaela 1

06.11.2009, 20:55

delicios .. am ramas surprinsa sa gasesc vinul la ingrediente

adriana65 1

08.11.2009, 21:18

Scuze, am uitat sa precizez ca se foloseste numai vin dulce. Iese un sirop foarte bun cu vin dulce.

elena1988 1

02.02.2011, 17:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat