Tort de piscoturi cu crema de coacaze

de adnas54 in Torturi, 16 Mar 2010 | 11737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi
  • 2 cuti iaurt cu coacaze / total 400 gr.
  • 200 gr. frisca Hulala
  • 2 plicuri de gelatina
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 gr. cafea concentrata
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 200 gr. smantana de frisca
  • 3 lg. unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu crema de coacaze:

Pe platoul, se pune cercul detasabil de tort. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam pe platou, formand un blat.
Gelatina se pune in 100 ml. apa rece pentru 10 minute.
Se bate frisca Hulala cu mixerul. Intr-un alt bol se bate iaurtul de coacaze cu 3-4 linguri de zahar. Cum frisca Hulaha este dulce, dupa mine cele 3-4 lingururi de zahar este suficient.

Se pune gelatina pe foc mic, max. 1 minut, sa nu fiarba. Se inglobeaza in gelatina 2-3 linguri de iaurt si totul se adauga apoi la cantitatea mare de iaurt. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza de frisca batuta.
Se rastoarna crema peste piscoturi. Se lasa la frigider pana a doua zi.
Pentru decor am folosit piscoturile.ramase. Ciocolata maruntita, am topit-o pe bain-marie, impreuna cu smantana si un cub de unt.  Am scufundat piscoturile taiate in jumatate in ciocolata lichida. Se orneaza partea laterala a tortului cu ciocolata. Se lipesc piscoturile rapid, inainte de a se intari ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]